Triatlon Lievegem

Het parcours van deze Triatlon loopt in Lievegem over volgende straten:

  • Fietsparcours grondgebied Lievegem: start thv Duivekeetbrug (Schipdonkkanaal – Durmstraat), Durmstraat en Durmenbrug richting Merendree. Daarna grondgebied Deinze en Aalter. Terugkomend op grondgebied Lievegem op het jaagpad langs het kanaal Gent – Brugge en via jaagpad langs Schipdonkkanaal naar de Duivekeetbrug.
  • Loopparcours grondgebied Lievegem: start thv Duivekeetbrug (Schipdonkkanaal – Durmstraat) via Durmstraat naar de Zomergemstraat/Durmstraat. Daarna grondgebied Deinze en terug via Zomergemstraat/Durmstraat naar Peperhoek en via jaagpad langs Schipdonkkanaal naar Duivekeetbrug.

Dit zorgt voor volgende verkeersmaatregelen:

1. Er wordt stilstaan- en parkeerverbod ingevoerd op zaterdag 19 juni 2021 van 9.00 uur tot 18.00 uur op de gehele omloop (grondgebied Lievegem) aan de beide zijden van de openbare weg.

2. Op zaterdag 19 juni 2021 van 11.00 uur tot 18.00 uur is de omloop afgesloten voor alle verkeer. Uitzonderingen op de afgesloten omloop zijn de volgende locaties.
a. Durmstraat t.h.v. de brug over het kanaal waar éénrichtingsverkeer over één rijstrook mogelijk zal zijn voor het verkeer komende van Merendree richting Lievegem. Tijdens de organisatie van dit evenement zullen de kruispunten bezet worden door signaalgevers of politieagenten, die de nodige richtlijnen aan de weggebruikers zullen geven. De weggebruikers dienen de richting van de wielrenners te volgen en mogen niet in tegengestelde richting de rijbaan volgen.