Dementievriendelijk Lievegem

Logo dementievriendelijk  Lievegem

Lievegem wil zich graag profileren als dementievriendelijke gemeente. Als je weet dat er in Vlaanderen zo’n 136.624 mensen met dementie wonen en dit aantal in 2060 zal verdubbelen, dan is het niet meer dan logisch om dit thema in de kijker te zetten. Dementie is meer dan ooit een uitdaging en die uitdaging wil de gemeente Lievegem mee aangaan.

Het is belangrijk om een blijvende aandacht te schenken aan dit onderwerp. Niet alleen voor de persoon in kwestie zelf, maar ook voor zijn/haar mantelzorger en naaste omgeving. Dementie heeft namelijk niet alleen een grote impact op de betrokkene, maar ook op het sociale netwerk; het brengt veranderingen mee in de relatie.

Informatie in de Bib

Wist je dat de bibliotheek van Lievegem heel wat lectuur in de boekenrekken heeft liggen over het thema dementie? Het aanbod is heel divers: romans, informatieve boeken, films, strips, prentenboeken… Er is materiaal voor alle leeftijden.
Meer info: Startpagina | Lievegem (bibliotheek.be)

Dementievriendelijke wandeling

Het is eindelijk zover: de dementievriendelijke wandeling ‘Woarschuut, kere ne keer were’ is geopend.

Wat?
Een beweeg- en leeftijdsvriendelijke wandelroute van 4.5 km door centrum Waarschoot. De wandeling is rolstoeltoegankelijk. Tijdens de wandeling halen we herinneringen, verhalen en anekdotes van de wandelaar op en prikkelen we hierbij de zintuigen. De dementievriendelijke wandeling is een permanente route en kan op eender welk tijdstip gedaan worden.

Wegaanduiding
Volg de bewegwijzering die je op de wandelroute terugvindt, maak gebruik van de uitgeschreven route in de brochure of scan de app op de bewegwijzering.

Brochure
Klik hier om de brochure te downloaden of te printen. Of haal je brochure op bij gemeente Lievegem.

A trip down memory lane

'A trip down memory lane' is een activiteitenreeks waarbij we terug in het verleden duiken en al onze zintuigen prikkelen.

Lees hier meer over 'A trip down memory lane'.

Contactgegevens

Sociaal huis en seniorenconsulent - 09 396 23 00 - welzijn@lievegem.be - senioren@lievegem.be

Meer informatie

Dementie in beeld