Toerisme Meetjesland

Toerisme Meetjesland en Toerisme Oost-Vlaanderen verzorgen het toeristische beleid, de fiets- en wandelnetwerken én de toeristische promotie in de gemeenten Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke Lievegem, Maldegem, Sint-Laureins en Zelzate. Zowel de gemeenten als de provincie investeren in deze koepel voor het Meetjeslandse toerisme.

De 9 verschillende gemeenten zijn geen toeristische bestemming op zich, maar het Meetjesland als regio is dit wel. Het Meetjesland wordt als toeristische regio binnen Vlaanderen erkend en meegenomen op provinciaal, Vlaams en internationaal niveau (vooral Nederland).

Toerisme Meetjesland zorgt voor:  

  • regionale strategische planning
  • promotie en profilering van de streek als toeristische regio
  • toeristische productontwikkeling
  • ondersteuning van de lokale toeristische verantwoordelijken (schepenen, ambtenaren)
  • ondersteuning van toeristische ondernemers
  • stimulering van samenwerking tussen ondernemers en informatieverstrekking.

Toerisme Meetjesland baat in het provinciaal streekcentrum Huysmanhoeve in Eeklo een regionaal toeristisch infokantoor uit. Op deze plek met ruime parking zijn toeristen en recreanten welkom om hun fietstocht door het Meetjesland aan te vatten. Maar ook de sector zelf is er welkom op ons aanspreekpunt in de hoeve voor advies en projecten.

Toerisme Meetjesland vertrekt van het sterke lokaal-economische potentieel van de regio en zorgt tegelijkertijd voor degelijke recreatieve mogelijkheden voor de inwoners. Het team van Toerisme Meetjesland bestaat uit 4 mensen: de regiocoördinator, de regiomedewerker en 2 onthaalmedewerkers die ook in administratie en sectorwerk ondersteunen.