Kunstenaarscollectief

Van hobbyist tot geschoold kunstenaar… Lievegem telt heel wat artistiek talent. Er zijn verenigingen die kunst in Lievegem op de kaart zetten zoals LovArte en vaART, of gemeentelijke initiatieven die van onderuit zijn gegroeid zoals Artistiek Waarschoot. Daarnaast engageert team cultuur zich om ieder jaar een kunstevenement in één van de drie deelkernen te organiseren.

LovArte

LovArte is bekend voor haar driejaarlijkse kunstenfestival LovArte in het voorjaar. Meer dan 40 beeldende kunstenaars stellen hun werk tentoon op verschillende locaties in Lovendegem en Vinderhoute. Gedurende twee weekends kunnen kunstliefhebbers op verschillende locaties genieten van een mooie variatie aan kunst.

Meer info: www.lovarte.be

vaART

Zomergem is een kunstenaarsdorp aan het Schipdonkkanaal: een grote diversiteit van beeldende kunstenaars en schilders vond in het landelijke dorp een veilige stek, een plaats naar hun zin. Er waren al enkele jaren losse verbanden tussen kunstenaars, bij de jaarlijkse tentoonstelling op de jaarbeurs bijvoorbeeld, en bij de Kanaalfeesten. Deze werden in 2018 samengevoegd tot een nieuw vast verband, vaART.

Het is een open groep, met “vaart”, waar iedereen welkom is. Iedereen die behept is door creativiteit, met kunst of kunstambacht bezig is, kan bijtreden. Hun bedoeling is o.a. door groepsvorming meer mogelijkheden tot tentoonstellingen creëren. Zij helpen elkaar, steunen elkaar, leren van elkaar. In vriendschap en verdraagzaamheid. Je kan hen vinden op Facebook.

Artistiek Waarschoot

Naast LovArte werd er in 2018 een nieuw “collectief” van kunstenaars en creatievelingen opgericht. Artistiek Waarschoot is eigenlijk niet zomaar een collectief. Het is een open netwerk van hobbyisten, creatieve dorpsgenoten en kunstenaars die artistieke geesten samen wil brengen. Op hun facebookpagina kan je naast het tonen van werk, tips delen bv.: het aanraden van boeken, quotes over kunst, een aankondiging van een tentoonstelling, weetjes… De groep staat open voor alle disciplines.

Check zeker eens de facebookpagina van Artistiek Waarschoot.