Kunstenaarscollectief

Van hobbyist tot geschoold kunstenaar… Lievegem telt heel wat artistiek talent. Er zijn verenigingen die kunst in Lievegem op de kaart zetten zoals LovArte, of gemeentelijke initiatieven die van onderuit zijn gegroeid zoals Artistiek Waarschoot. Daarnaast engageert team cultuur zich om ieder jaar een kunstevenement in één van de drie deelkernen te organiseren.

LovArte

LovArte is bekend voor haar driejaarlijkse kunstenfestival LovArte in het voorjaar. Meer dan 40 beeldende kunstenaars stellen hun werk tentoon op verschillende locaties in Lovendegem en Vinderhoute. Gedurende twee weekends kunnen kunstliefhebbers op verschillende locaties genieten van een mooie variatie aan kunst.

Meer info: www.lovarte.be

Artistiek Waarschoot

Naast LovArte werd er in 2018 een nieuw “collectief” van kunstenaars en creatievelingen opgericht. Artistiek Waarschoot is eigenlijk niet zomaar een collectief. Het is een open netwerk van hobbyisten, creatieve dorpsgenoten en kunstenaars die artistieke geesten samen wil brengen. Op hun facebookpagina kan je naast het tonen van werk, tips delen bv.: het aanraden van boeken, quotes over kunst, een aankondiging van een tentoonstelling, weetjes… De groep staat open voor alle disciplines.

Check zeker eens de facebookpagina van Artistiek Waarschoot.