Visvijver Lovendegem

Kanunnik Triestlaan 9920 Lievegem

Alle Lievegemnaars zijn welkom om te vissen op de visvijver in deelgemeente Lovendegem, op voorwaarde dat men een visvergunning heeft.

Beheer: Farys - Exploitant: TMVW, Stropstraat 1, 9000 Gent, BTW BE 0200 068 636

Opgelet deze vergunning kan sinds 2021 online aangekocht worden. Hieronder hebben we een stappenplan toegevoegd ter begeleiding. Ben je niet in de mogelijkheid om dit online te doen, dan kan je telefonisch contact opnemen met team sport: 09 396 23 01 optie 1 Lovendegem. Zij zullen je telefonisch verder helpen of een afspraak maken om dit in orde te brengen.

Visvergunning

Wat?
Hiermee mag je het volledige kalenderjaar, waarin je de vergunning gekocht hebt, vissen op de visvijver. Iedere visser moet zich bij aankoop van de vergunning akkoord verklaren met het gebruikersreglement dat je hieronder kunt nalezen.

Waar aankopen?
https://reservaties.lievegem.be

Klik hier voor een gedetailleerd stappenplan om deze vergunning aan te vragen.
De vergunning is geldig vanaf het moment van inschrijving, je ontvangt hiervoor meteen een bewijs in je mailbox.

Ben je niet in de mogelijkheid om dit online te doen, dan kan je telefonisch contact opnemen met team sport: 09 396 23 01 optie 1 Lovendegem. Zij zullen je telefonisch verder helpen of een afspraak maken om dit in orde te brengen.

Hoeveel kost dit?
€25 per vergunning, deze is geldig voor het kalenderjaar waarin je ze gekocht hebt.
Tijdens het online aanvragen van de visvergunning betaal je nog niet, een betaalopdracht voor deze vergunning wordt opgestuurd door Farys.

Jeugd tot en met 16 jaar en G-sportvissers aangesloten bij een Lievegemse vissersclub mogen gratis gebruik maken van de visvijver. Men moet wel steeds, dus ook jeugd en G-sportvissers, een visvergunning hebben (aan te vragen zoals hierboven uitgelegd)
 

Wanneer mag er gevist worden?

•    Van oktober t/m maart is vissen toegelaten van 7.00 uur tot 19.00 uur.
•    Van april t/m september is vissen toegelaten van 7.00 uur tot 21.00 uur.

Er kan het ganse jaar door gevist worden, tenzij het omwille van uitzonderlijke omstandigheden de visvijver gesloten wordt. Dit zal gebeuren telkens gedurende 1 maand na de visuitzetting, bij te lage waterstanden en andere uitzonderlijke situaties. De beheerder Farys zal dit steeds kenbaar maken aan de visvijver en op de website van Lievegem.
Er mag nooit gevist worden wanneer de visvijver bevroren is.
Op wedstrijddagen is de vijver enkel beschikbaar voor deelnemers aan de wedstrijd. Vergunninghouders kunnen op wedstrijddagen enkel vissen na de weging. De kalender van de wedstrijddagen kan je hieronder vinden.

Afhuren gemeentelijke visvijver voor wedstrijden

Voor wedstrijddagen kunnen Lievegemse vissersclubs de vijver afhuren voor € 60 per wedstrijddag.