Herbruikbaar incontinentiemateriaal (subsidie)

Niet enkel baby's zorgen voor luierafval. Ook volwassenen gebruiken incontinentie- of hygiënemateriaal. Al te vaak in wegwerpvorm, maar ook hiervoor bestaan er duurzame alternatieven.

Wat is herbruikbaar incontinentie- en hygiënemateriaal?

Waarover gaat dit? Elke herbruikbar luier (gaande van de klassieke katoenen luier tot voorgevormde broekluier; luierbroek, inlegdoek/-vel, overbroek, nachtinleggers, luier- en overbroekje in een...), herbruikbare menstruatieslip, herbruikbaar maandverband, herbruikbaar kraamverband, herbruikbaar inlegkruisje, herbruikbaar menstruatiesponsje, herbruikbare tampon, herbruikbare menstruatiecup/menstruatiedisc en herbruikbare urineversliesslip die meermaals gebruikt kan worden (dit wil zeggen dat deze na gebruik niet weggegooid meer gewassen én hergebruikt wordt).

Wist je dat je bij hiervoor een subsidie kan aanvragen?

De afvalintercommunale IVM wil inwoners stimuleren om een bijdrage te leveren aan het verminderen van de hoeveelheid huishoudelijk restafval, want incontinentiemateriaal neemt een vrij groot deel in van de afvalberg.

Waarvoor?

De subsidie wordt gegeven voor de aankoop van incontinentie- en hygiënemateriaal.

Wie kan een subsidie aanvragen?

Je kan de subsidie aanvragen als je zelfstandig in Lievegem woont.

Hoeveel?

De subsidie bedraagt 50% van de aankoopkosten of de huurprijs van de herbruikbare luiers (totaalsom op factuur, btw inbegrepen, excl. verzendingskosten), met een maximum subsidiebedrag van 100 euro per persoon.

Hoe vraag ik het aan?

Download het aanvraagformulier en stuur dit volledig ingevuld, samen met de nodige bewijsstukken naar IVM, Sint-Laureinsesteenweg 29, 9900 Eeklo.

Subsidiereglement herbruikbaar incontinentie- en hygiënisch materiaal