Sport en beweging

Beweeguurtje

Iedereen wil gezond oud worden. In beweging blijven is hierbij erg belangrijk. Je bent nog actief en mobiel, maar hebt langere tijd niet meer aan beweging gedaan? Je wilt op een rustig tempo je conditie opbouwen of onderhouden, samen met anderen?

Kom dan zeker eens proberen! Plezier en variatie staan voorop.

WANNEER

  • Wekelijks op vrijdag (behalve tijdens de schoolvakanties) van 10.00 uur tot 11.00 uur.
  • Er is koffie en thee vanaf 9.30 uur.

KOSTPRIJS

  • 2,5 euro per keer, betalen met sportkaart
  • Vooraf inschrijven is verplicht, de eerste beurt is gratis.

Seniorenturnen

Hou je spieren soepel en sterk door een half uurtje te bewegen. Spierversterkende oefeningen, zowel staand als zittend, met en zonder materiaal. Ook wie niet zo goed meer ter been is kan meedoen! Nadien kan nog een spelletje gespeeld worden of een kaartje gelegd.


WANNEER

  • Tweewekelijks op maandag (behalve tijdens de schoolvakanties) van 14.00 uur tot 14.30 uur

KOSTPRIJS

  • 2 euro

Tai Chi

Tai Chi is een Chinese bewegingsleer die geen grote inspanningen vraagt. Het is een reeks van vloeiende bewegingen die je met aandacht uitvoert. Hierdoor leer je bewuster met je lichaam en geest omgaan. Regelmatig beoefenen stimuleert niet alleen de bloedsomloop, maar leidt ook tot een gezond, lenig en ontspannen lichaam, een betere focus en alerte geest, beter evenwicht op fysiek, energetisch en mentaal niveau en een betere lichaamshouding. Tai Chi versterkt en houdt de pezen, gewrichten en spieren soepel, verbetert uw coördinatie en zorgt ervoor dat u terug ademt op een natuurlijke wijze.
In deze lessen leert u de Tai Chi ‘10-vorm’. Deze korte Tai Chi vorm is gemakkelijk aan te leren en toegankelijk voor iedereen, jong en oud.
Het is aangeraden om losse kledij en sportschoenen of schoenen met platte zolen te dragen.  


WANNEER

  • Wekelijks op woensdag (behalve tijdens de schoolvakanties) van 14.00 tot 15.30 uur en van 19.00 tot 20.30 uur

KOSTPRIJS

  • 5 euro per keer, betalen met sportkaart
  • Vooraf inschrijven is verplicht, de eerste beurt is gratis.

Bewegen op verwijziging

Je wil meer bewegen en gezonder leven, maar je weet niet hoe? Laat je begeleiden door een Bewegen Op Verwijzing-coach. Bewegen Op Verwijzing (BOV) helpt mensen met een gezondheidsrisico op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een beweegplan op maat.

Meer weten over bewegen op verwijzing? Klik hier!